اهمیت توسعه ساخت ساز

اهمیت توسعه ساخت ساز

اهمیت توسعه ساخت ساز


ساخت و ساز یکی از با سابقه ترین صنایعی بوده که همواره برای دستیابی به تکنولوژی و فناوری های مدرن تلاش کرده است. تکنولوژی های مدرن و نوآورانه ساخت و ساز پیشرفت های گسترده ای را در ایمنی، کارایی و بهبود بهره وری پروژه های عظیم ساختمانی فراهم آورده است.

نقش سرمایه گذاری در صنعت ساختمان

سرمایه‌گذاری در صنعت ساختمان تنها زمانی می‌تواند باعث رشد اقتصادی شود و دستاورد اقتصادی داشته باشد که تزریق سرمایه و تولید مسکن به صورت هدقمند باشد و در نهایت موجب مصرف مسکن شود؛ چرا که در صورتی که سرمایه‌های وارد شده به بخش ساختمان هدایت نشود، قیمت نهایی مسکن افزایش خواهد یافت و مصرف‌کنندگان واقعی مسکن را برای خرید ناتوان‌تر خواهد کرد. بنابراین ورود نقدینگی به صنعت ساختمان نیازمند تدوین استراتژی و سیاست‌گذاری در جهت افزایش نرخ رشد مسکن است.

نقش صنعت ساختمان در رونق تولید ملی

شرکت ساختمانی شهرتمدن یکی از شرکت‌های باسابقه در حوزه ساخت و ساز است. شرکتی که ابتدای کار خود را با تامین نیازهای اختصاصی اینسان موتور آغاز کرد و رفته‌رفته وارد بحث ساخت و ساز واحدهای مسکونی و تجاری شاخصی در راستای سیاست‌های اقتصاد روز کشور شد که در حال حاضر به بهره‌برداری هم رسیده‌اند. برای آشنایی بیشتر با حوزه‌های فعالیتی شرکت ساختمانی شهر تمدن، با مدیرعامل این شرکت به گفت‌و‌گو نشستیم که شرح کامل آن را در ادامه می‌خوانید.

همان گونه که پیشتر گفته شد، تولید مسکن قلب تپنده رشد وتوسعه ملی است. چرا؟

۱ـ نخست بدین دلیل که تولید مسکن به طور مستقیم زمینه ساز فعالیت مدام دستکم ۳۷۸ بخش دیگر و ۱۶۲ بخش غیرمستقیم فعالیت دیگر کارگاه ها و کارخانجات است؛ از فولاد و سیمان، آجر، گچ، آهک، سنگ و… گرفته تا دکورسازی، مبلمان، لوازم خانگی و …
۲ـ دوم اینکه تداوم تولید ساخت و ساز به معنای بالا رفتن سطح اشتغال و مبارزه با بیکاری است؛
۳ـ سوم آن که تولید مسکن و ساخت و ساز رویکردی دقیقا ضد تورمی است. بدین معنی که با تداوم انبوه ساخت و ساز، تورم دستکم در این بخش کنترل پذیر است؛
۴ـ تولید در این بخش، زمینه اصلی نرخ رشد اقتصادی و افزایش تولید ناخالص خواهد بود. (GDP) و نیز ارتقای درآمد سرانه (GNP) داخلی, ولی تا جایی که به جمهوری اسلامی ایران بر میگردد، وضعیت به گونه ای شگفت انگیز متفاوت با رویکرد جهان پیشرفته است.

ضرورت توجه به اصول

حلقه‌های نظارت و کنترل کیفیت، حلقه‌های کوچک داوطلبانه‌ای هستند که بخشی از برنامه مدیریت کیفیت جامع تلقی می‌شوند. این حلقه‌ها در راستای برنامه مدیریت کیفیت جامع منجر به کیفیت بالاتر، تولید بیشتر و تحریک و تحرک بیشتر نیروی کار می‌شوند. صنعت ساختمان صنعت بسیار بزرگی است که شامل بخش‌های تولید و فرآوری مصالح ساختمانی و بخش ساخت‌وساز پروژه‌های مختلف است. گستردگی پروژه‌های عمرانی در کشورهای در حال ‌توسعه بسیار زیاد است و در کشور ما نیز بخش زیادی از بودجه سالانه کشور صرف این نمونه پروژه‌ها و همچنین تولید مصالح اولیه برای آنها می‌شود؛ بنابراین گستردگی این شاخه از صنعت، اهمیت اقتصادی و اهمیت توجه به بهبود کیفیت آن را دوچندان کرده است. از سوی دیگر به دلیل نبود کنترل‌های لازم، کیفیت پایین در تولید و ساخت منجر به تلفات اقتصادی زیادی در کشور ما شده است. در این جهت حلقه‌های کنترل کیفیت می‌تواند تجربه کارآمدی در بهبود وضعیت ساخت‌وساز کشور باشد.

نیاز به ساخت و سازهای گسترده شهری همزمان با ظهور انقلاب صنعتی، افزایش رشد جمعیت، عوارض طبیعی و غیرطبیعی مانند سیل، زلزله و جنگ امری اجتناب ناپذیر به نظر می رسد. در این میان آلودگی محیط زیست و به دنبال آن تمام شدن منابع انرژی شناخته شده به دلیل استفاده نامناسب از طبیعت و منابع آن تهدیدی جدی در روند زندگی انسان به شمار می آید. در نتیجه حل مشکلات کمبود مسکن با استفاده از روش های سنتی گذشته دیگر پاسخگو نمی باشد و ضرورت پرداختن به آن به صورت عملی، تخصصی و اجرایی بیش از پیش مطرح می شود. از این رو توسعه پایدار به دلیل توجه به همه زمینه های زندگی اعم از اجتماعی، اقتصادی و محیطی رویکردی موثر در زمینه رویارویی با نیاز به ساخت و سازهای گسترده شهری به نظر می رسد. و به دنبال آن با توجه به اصول معماری پایدار و استفاده از روش ها و مصالح جدید جهت افزایش سرعت ساخت، ارتقای کیفیت ساخت و افزایش عمر مفید ساختمانها می توان گام موثری در جهت حل مشکل کمبود مسکن در کشور برداشت

از دیدگاه شما صنعت ساختمان در ایران چه جایگاهی دارد؟
صنعت ساختمان یکی از بزرگ‌ترین بخش‌های اقتصادی کشور است و پس از نفت یکی از صنایع فرصت‌آفرین برای رشد اقتصادی و افزایش تولید ناخالص داخلی و اشتغالزایی به شمار می‌رود. با توجه به ارتباط تنگاتنگ ساخت و ساز با بخش‌های بالادست و پایین‌دست خود مانند فلزات اساسی، خدمات املاک و مستغلات می‌توان به اهمیت جایگاه این صنعت در کشور پی برد. بسیاری از کارشناسان بر این باورند که رشد ارزش افزوده، تخصیص بودجه عمرانی و حضور موثر بخش خصوصی در صنعت ساختمان، می‌تواند بر روند چرخه اقتصادی کشور تاثیر داشته باشد. امروز در کشورهای در حال توسعه بیش از 35 درصد فرصت‌های شغلی به طور مستقیم و غیرمستقیم در حوزه صنعت ساختمان است. به اعتقاد من صنعت ساختمان می‌تواند نقش بسزایی را در رونق تولید ملی ایفا کند

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *