فرایند ساختمان سازی
فرایند ساختمان سازی به سلسله مراحلی گفته می شود که برای ساخت یک ساختمان مورد نیاز است حال این 13 مراحله را برای شما شرح می دهیم:
۱.زمین ساختمان
مکان و زمینی که قرار است ساختمان در آن ساخته شود، از اهمیت بالایی برخورد دارد. هنگام خرید زمین باید مواردی مثل تراکم، قیمت زمین، محله، امکانات و دسترسی را در نظر داشته باشید. نکته بسیار مهم آنست که بررسی کنید که ساخت ساختمان در آن زمین از نظر حقوقی مشکلی نداشته باشد. برای مثال تحقیق کنید که سند زمین در گرو بانک نباشد. ساخت ساختمان در مناطقی که زلزله خیز، کوهستانی و سرد یا گرم و خشک هستند، ملاحظات مخصوص به خود دارد.
۲. اخذ نقشه، پروانه ساخت و سایر مجوزهای لازم
بعد از انتخاب مکان مناسب برای ساخت خانه و بررسی دقیق شرایط آن نوبت به دریافت مجوز ساخت می رسد. این مرحله در واقع اولین مرحله از اقدامات مربوط به ساخت بناست. در این گام، ، باید پروانه ساخت و سایر مجوزهای لازم برای ساخت اخذ شود. این پروسه شامل فعالیتهای زیر میشود:
مراجعه به شهرداری منطقه یا دفاتر خدمات الکترونیک و ارائه مدارک ملک و مالکیت و تسویه حساب عوارض شهرداری
بازدید از ملک و مشخص شدن تعداد طبقات مجاز برای ساخت
تطابق ملک با طرحهای تفصیلی و شهری
مشخص شدن میزان عقبنشینی ملک
ارائه دستور نقشه به سازنده
طراحی نقشه توسط مهندسین معماری
رفع ایرادات احتمالی نقشه
پرداخت عوارض و هزینه خرید تراکم
و در نهایت در صورت درست انجام شدن مراحل قبل صدور مجوز ساخت!
در صورتی که مراحل بالا کامل و بدون مشکل انجام شود، پروانه ساخت با اعتبار دو ساله، صادر خواهد شد.
۳. گودبرداری زمین و در صورت نیازِ زمین، مقاومسازی آن، با استفاده از سیمان و بتن
گودبرداری با توجه به جنس زمین میتواند به چندین متر زیر زمین برسد. این پروسه به منظور دستیابی به خاک سفت و یا ساخت بنایی که قسمتی از آن پایینتر از سطح زمین قرار میگیرد انجام میشود. به طور کلی از بین بردن برآمدگیها و برجستگیهای زمین به صورت عمیق یا نیمهعمیق گودبرداری نامیده میشود.
گودبرداری ساختمان
۴. آرماتوربندی فندانسیون در راستای مقاومسازی بیشتر
آرماتوربندی فونداسیون اولین مرحله از آرماتوربندی پروژههای ساختمانیست که برای همه خانه ها انجام می شود. داشتن دانش نقشهخوانی آرماتوربندی، یکی از پیشنیازهای اجرایی در این مرحله است. در واقع آرماتوربندی فرایندیست که در آن میلگردها و سایر محصولات فولادی با ترتیب خاص کنار هم چیده میشوند. سپس به کمک جوشکاری سرد یا بست فلزی به هم متصل میشوند. مهم ترین مزیت آماتوربندی، پایداری بخشیدن به ساختمان است.مراحل ساخت ساختما
۵. قالببندی با استفاده از قالبهای چوبی یا پلاستیکی
قالببندی با قالبهایی با جنسهای مختلف انجام میگیرد. از جمله جنس های مورد استفاده می توان قالبهای چوبی، پلاستیکی، فلزی، آجر و …را نام برد. معمولا قالب ها را چرب می کنند تا بتنی که در قالب ها ریخته می شود، راحت تر جدا شود.
۶. بتن ریزی و جدا کردن قالبها
در مرحله بعد بتنها ریخته و قالبهای قرار گرفته در مرحله قبل جدا میشود.مراحل ساخت ساختمان
۷. ساخت اسکلت فلزی یا بتنی
در این گام از مراحل ساخت ساختمان اسکلت بنا ساخته میشود. اسکلت ها انواع مختلفی شامل اسکلت های بتنی، فلزی و چوبی دارند. هر کدام از انواع اسکلتها مزایایی دارند. از نظر هزینه نیز اسکلت فلزی نسبت به اسکلت بتنی حدود ۷۰ درصد گرانتر خواهد شد.
۸. اجرای سقف یا طاقزنی
بیشتر بخوانید: سقف کاذب، انواع مختلف آن و کاربرد هر یک!
۹. دیوارچینی با استفاده از آجر یا دیوارهای پیشساخته
دیوارچینی یکی از مباحث بسیار مهم در مراحل ساخت ساختمان محسوب میشود. اکثر آسیبهای ناشی از زلزله به استحکام و مصالح انتخابی برای دیوار مربوط میشود. دیوارها میتوانند از جنس آجر، سنگ، فلز و بتن باشند؛ در ساختمان های امروزی دیوارهای بتنی به کار می روند. بهترین زمان برای دیوار چینی پس از ستون گذاری و بتن ریزی است.
۱۰. اجرای تاسیسات شامل لولهکشیهای آب و گاز و برقکشی
لوله کشی گاز و آب از مراحل مهم ساخت ساختمان است که باید به دقت انجام شود. لوله کشی به دو صورت روکار و توکار انجام می شود. تاسیسات الکتریکی از جمله تاسیسات ساختمانی است. در برق کشی ساختمان باید برق با امنیت به تمام اتاق ها، فضای خانه و وسایل برقی برسد. می توان تاسیسات جانبی مثل دوربین مدار بسته، آنتن مرکزی و … را هم در دسته تاسیسات الکتریکی دانست.
۱۱. نصب در و پنجرهها
در این مرحله بین دربهای چوبی، پیویسی، شیشهای و ضدسرقت حق انتخاب خواهید داشت. در مورد پنجره نیز میتوانید از پنجرههای چوبی، آهنی، آلومینیومی، کامپوزیتی، پیویسی (PVC)، یوپیویسی (UPVC) و آلوود استفاده کنید.
۱۲. اجرای پوشش کف
حال نوبت کف خانه است. در این مرحله نیز گزینههای زیادی دارید. از جمله سرامیک، سنگ، پارکت، لمینت، موکت و …
۱۳. گچکاری
گچکاری آخرین مرحله از ساخت دیوار داخلی یا خارجی ساختمان است. برای خشک شدن کامل گچ دیوار حداقل 2 تا 5 روز زمان نیاز است. تا قبل از خشک شدن کامل دیوار هرگز اقدام به نصب کاغذ دیواری و یا رنگ کردن دیوار نکنید.
۱۴. اجرای نمای ساختمان
انواع نما عبارتست از: آجری، کامپوزیت، سیمانی، سنگ، شیشهای، بایرامیکس، چوبی، اتیکس، سرامیکی، مینرال، رومی، کلاسیک، نانونما و کنیتکس. اجرای نمای ساختمان در سبک های مختلفی صورت می گیرد. مصالح ساختمانی، متناسب با سبکی که برای نمای ساختمان انتخاب می شود، در نما به کار می رود.
۱۵. اجرای دکوراسیون داخلی و فضای سبز
و اما آخرین و شیرینترین گام از مراحل ساخت ساختمان دکوراسیون داخلی و فضای سبز است. در این پروسه میتوانید از طراحان داخلی و معماران ساختمان کمک بگیرید.
امیدواریم این مطلب رضایت شما را جلب کرده باشد
گروه سرمایه گذاری ساختمانی شهر نمدن
بدون دیدگاه