مقدمه
تا حالا با واژه ای به نام شهر هوشمند مواجه شدید ؟
اطلاعاتی درموردش دارید ؟
شهر هوشمند، شهرهایی که برمبنای صفر و یک و یا به تعبیری فناوری اطلاعات ساخته می شوند و همه چیز در آن ها کاملا مجازی و هوشمند اداره می شود؛ از دولت و شهروندان گرفته تا حمل و نقل و انرژی و محیط زندگی!
تصور چنین شهرهایی که بر امواج سوارند کمی تخیلی است اما این ایده ای است که افراد و دولت های بسیاری برای تحقق و دستیابی به آن ها تلاش می کنند و سعی در واقعی شدن و ساخت و تکامل چنین شهرهایی دارند.
اما به راستی این شهر هوشمند چیست و چه امکاناتی دارد و در حال حاضر کدام کشورها در ساخت چنین شهرهایی موفق عمل کرده اند؟!
این سوالاتی است که شهر تمدن قصد دارد تا امروز به بررسی پاسخ های آن بپردازد، پس پیشنهاد می کنیم با ما همراه باشید.
شهر هوشمند یعنی چه؟
شهر هوشمند (Smart City) به شهری گفته میشود که بر اساس آخرین نظریههای تکامل یافته مدیریت شهری بر پایه فناوری اطلاعات و ارتباطات، داری شش معیار اصلی ذیل باشد:
حکمروایی هوشمند (Smart Governance)
شهروند هوشمند (Smart Citizen)
محیط زندگی (Smart Environment)
محل زندگی (Smart Home) هوشمند
اقتصاد هوشمند (Smart Economy)
حمل و نقل هوشمند (Smart Mobility)
انرژی هوشمند (Smart Energy)
شهر هوشمند یک منطقه شهری است که از انواع مختلف سنسورهای الکترونیکی برای جمعآوری اطلاعات و تحلیل آنها استفاده میکند، که این اطلاعات برای مدیریت داراییها و منابع شهری کارآمد است. این پروسه، شامل اطلاعات جمعآوری شده از شهروندان، دستگاهها و منابع شهری است که پردازش و تجزیه و تحلیل میشود تا به نظارت و مدیریت ترافیک و حمل و نقل، سیستم، نیروگاه، آب، تأمین شبکه های، زباله، مدیریت، قانون اجرای سیستمهای اطلاعاتی و مدارس و کتابخانهها و بیمارستانها و دیگر خدمات اجتماعی کمک کند.
شهر هوشمند چارچوبی است که عمدتاً از فناوری اطلاعات و ارتباطات (ICT) برای توسعه، گسترش و ترویج شیوههای توسعه پایدار و با هدف رفع چالشهای رو به رشد شهرنشینی، ایجاد شده است. بخش بزرگی از این چارچوب، اساساً یک شبکه هوشمند از اشیاء متصل و ماشینهایی است که اطلاعات را با استفاده از فناوری بیسیم و رایانش ابری انتقال میدهند. برنامههای IoT مبتنی بر رایانش ابری، اطلاعات را در لحظه دریافت، تجزیه و تحلیل و مدیریت میکنند تا به شهرداریها، شرکتها و شهروندان کمک کنند که برای بهبود کیفیت زندگی خود تصمیمات بهتری بگیرند. مردم برای ارتباط با اکوسیستمهای یک شهر هوشمند، از راههای مختلفی همچون تلفنهای هوشمند، ابزارهای هوشمند قابل حمل، اتومبیلها و خانههای هوشمند، استفاده میکنند. یکپارچه سازی اشیا و دادهها با زیرساختهای فیزیکی و خدمات شهری، میتواند هزینهها را کاهش و پایداری را بهبود دهد. جوامع میتوانند روشهای توزیع انرژی را بهبود بخشند، جمع آوری زباله را سادهتر کرده و با کمک IoT باعث کاهش ترافیک و حتی بهبود کیفیت هوا گردند.
به عنوان مثال، چراغهای راهنمایی هوشمند، دادهها را از سنسورها و اتومبیلها دریافت کرده و بر اساس این اطلاعات لحظهای یا Real Time بهگونهای عمل میکنند تا به بهترین حالت، در زمان مواجه با ترافیک، عمل کرده و از راه بندان جلوگیری کنند. اتومبیلهای متصل میتوانند با پارکومترها و پایانههای شارژ الکتریکی خودروها ارتباط برقرار کنند و بهترین مسیر را برای رانندگان، جهت رسیدن به نزدیکترین نقطه قابل دسترس فراهم کنند. سطلهای زباله هوشمند به طور خودکار دادهها را به شرکتهای مدیریت زباله ارسال میکنند و زمانبندی تخلیه زبالهها را بسیار دقیقتر و کاراتر از یک برنامه از قبل تعیین شده، برنامه ریزی میکنند. تلفنهای هوشمند شهروندان تبدیل به کارت شناسایی و گواهینامه رانندگی آنها میگردد و در نتیجه سرعت و سادگی ارائه خدمات دولتی را افزایش میدهد. این فناوریها باهم در حال بهینه سازی زیرساختها، قابلیت پرتابل بودن، خدمات عمومی و انرژی میباشند.
ایدهٔ شهر هوشمند درواقع ادغام فناوری اطلاعات و ارتباطات (ICT) و دستگاههای مختلف متصل به شبکه (اینترنت اشیاء یا IoT) است، برای بهینهسازی بهرهوری از خدمات و کاربریهای شهری و اتصال آن به شهروندان است. تکنولوژی شهر هوشمند اجازه میدهد تا مقامات یک شهر با جامعه و زیرساختهای شهری و نظارت بر آنچه اتفاق میافتد و آنچه در حال تحول است، تعامل مستقیم پیدا کنند.
یک “شهر هوشمند” چه چیزهایی میخواهد؟
مردم به طور فزایندهای از مناطق روستایی به شهرها مهاجرت میکنند. تا سال ۲۰۵۰، حدود ۸۶ درصد مردم در کشورهای توسعه یافته و ۶۴ درصد در کشورهای در حال توسعه در شهرها زندگی خواهند کرد.
از آنجا که شهرها جمعیت زیادی را در آینده جذب میکنند، بنابراین استفادهی موثر و بهینه از منابع اهمیت زیادی دارد.
تکنولوژیهای یک شهر هوشمند چگونه میتوانند به فرآیند شهرنشینی سرعت بخشند؟
* انرژی هوشمند
سیستمهای هوشمند انرژی میزان مصرف انرژی را زیر نظر قرار داده و آن را با بازدهی بیشتری مدیریت و حفظ کنند.
سیسکو برآورد کرده در شهرهایی که بر مبنای اطلاعات دقیق کار مدیریت میشوند، بازدهی انرژی در ۲۰ سال آینده ۳۰ درصد افزایش مییابد.
با استفاده از منابع انرژی تجدیدپذیر، مدیریت ذخایر آب و داشتن یک سیستم مدیریت پسماند شهرها میتواند میزان آلودگی را کاهش داده و انرژی کمتری مصرف کنند
*جا به جایی هوشمند
هدف از جا به جایی هوشمند این است که گزینههایی برای حمل و نقل پایدار فراهم شود. طبق گزارشها یک آمریکایی به طور میانگین در سال ۳۴ ساعت در ترافیک میماند. با رشد سریع شهرها، باید روشهای حمل و نقل جدیدی معرفی شود تا جا به جایی پویا بماند. به این ترتیب، برای دولت آمریکا ۱۲۴ میلیارد دلار در سال صرفه جویی میشود. پیاده روی، دوچرخهسواری و دیگر روشهای جا به جایی ترکیبی بعضی از راه حلهایی است که میتواند تا حدودی مشکل ترافیک و حمل و نقل را حل کند. پیدا کردن راه حلهای جدید و بهتر میتواند هزینهها را کاهش دهد و تاثیر مثبتی بر محیط زیست داشته باشد.
* زیرساخت هوشمند
زیرساخت هوشمند بنیان لازم برای همهی راه حلهای هوشمندانه را فراهم میکند. با استفاده از تکنولوژیهای جدید برای تبدیل داده خام به اطلاعات میتوان برنامهریزیهای شهری و منطقهی انجام داد تا برای نیازهایی که در آینده به وجود میآید مناسب باشند. همچنین سیستمهای فعلی را میتوان با تحلیل دادهها، الگوهای ترافیک و سیستمهای ردیابی بهبود داد.
سرویسهای عمومی هوشمند
با برقراری ارتباط میان شهروندان و مقامان شهرها میتوانند به مکانها امنتر، پاکیزهتر تبدیل شوند و استانداردهای کلی شهر بالاتر بروند. اگر شهروندان این امکان را داشته باشند که مشکلات جمعآوری زباله یا دیگر مشکلات زیرساختی را گزارش دهند، مقامان مسوول سریعتر میتواند دست به کار شوند و مشکلات را حل کنند.
*بهداشت و سلامت هوشمند
برای تطابق با تغییرات در جمعیت شهری، باید خدمات هوشمندتری در زمینه بهداشت و درمان ارایه شود. روشهای هوشمندتر برای فراهم کردن سرویسهای درمان میتواند هزینهها را کاهش دهد و بین فعالان صنعت بهداشت و درمان ارتباط موثری برقرار کند و اطلاعات ضروری بیماران فراهم شود. وقتی پرستاران و پزشکان به اطلاعات بیماران دسترسی داشته باشند میتوانند به شکلهای جدیدی با یکدیگر همکاری کنند تا به بهترین نحو از بیماران مراقبت کنند.
هوشمندترین شهرهای جهان
۱_دانمارک
۲_سنگاپور
۳استکهلمسوئد
۴زوریخسوئیس
۵بوستونآمریکا
۶_توکیو _ ژاپن
۷سانفرانسیکوآمریکا
۸آمستردامهلند
۹ژنوسوئیس
۱۰ملبورناسترالیا
بر اساس بررسی گروه «easypark» که یک مجموعه فعال در زمینه پارک هوشمند خودرو است ۱۰۰ کشور جهان از منظر ۱۹شاخص مورد بررسی قرار گرفتهاند که اتفاقا همه شاخصها از نوع دیجیتالی و هوشمند نیست (مثل میزان ترافیک، حمل و نقل عمومی، اکوسیستم تجاری و…)، اما بخش عمده شاخصها به میزان توسعهیافتگی شهرها در زمینههایی، چون داشتن تاکسیهای اینترنتی، داشتن سیستم پارک هوشمند، میزان استفاده از انرژیهای پاک، دولت الکترونیک، داشتن نسل چهارم موبایل، سرعت اینترنت، ضریب نفوذ اینترنت، ساختمانهای هوشمند و… بازمیگردد. در ادامه نگاهی داریم به هوشمندترین شهرهای جهان که بر اساس این شاخصها معرفی شدهاند.
کپنهاگ- دانمارک
کپنهاگ را میتوان بهعنوان موفقترین شهر در زمینه بهبود کیفیت زندگی خیابانی برشمرد. شهری که طی ۴۰ سال اخیر از یک شهر متمرکز بر خودرو به یک محیط شهروندگرا تبدیل شده و به همین دلیل رشد فضاهای پیادهروی در این شهر زبانزد است. در زمینه شاخصهای شهر هوشمند نیز کپنهاگ به یک شهر نمونه تبدیل شده. امتیاز بالای ۸۱/ ۹ در زمینه داشتن پارکینگ هوشمند و میزان بالای استفاده از سرویسهای تاکسی اینترنتی (۶۲/ ۸) و رتبه نسبتا خوب در توسعه نسل چهارم موبایل (۶۳/ ۸) به همراه ضریب نفود بسیار بالای موبایل (امتیاز ۷۴/ ۹) کپنهاگ را در رتبه نخست هوشمندترین شهرهای جهان قرار داده است.
سنگاپور
کشور کوچک، ولی ثروتمند سنگاپور نمونه یک حکمرانی موفق را در همه این سالها به رخ جهانیان کشیده است. کشوری کوچکتر از بحرین که در جنوب شرقی آسیا و در میان همسایگان بزرگ و پرجمعیتی مانند مالزی و اندونزی به یکی از تکنولوژیکترین شهرهای جهان تبدیل شده است. سنگاپور همواره جزو کشورهایی بوده که روی هوشمندتر کردن زندگی شهروندانش تمرکز داشته است. سنگاپور، اما در جدول شهرهای هوشمند امسال دو امتیاز ۱۰ (بالاترین امتیاز ممکن) را داشته است یکی در زمینه حمل و نقل عمومی و دیگری در زمینه مشارکت شهروندان. میزان رشد سنگاپور در زمینه هوشمند شدن حتی از رتبه اول این جدول یعنی کپنهاگ هم بالاتر است. توسعه ساختمانهای هوشمند (۴۴/ ۸) و اکوسیستم تجاری خوب (۶۲/ ۸) در کنار توسعه نسل چهارم موبایل (۷۱/ ۸) از دیگر امتیازهای بالای سنگاپور در این جدول به شمار میآیند.
استکهلم- سوئد
حدود ۸۵ درصد ساکنان پایتخت یک میلیون نفری سوئد در صنایع خدماتی و مشاغل بانکی فعال هستند که در شرکتهای بزرگی، چون IBM، اریکسون و الکترولوکس یا بانکهای مختلف کار میکنند. در میان شاخصهای شهر هوشمند استکهلم در زمینه دولت الکترونیکی امتیاز ۱۰ را داراست، ولی در زمینه انرژیهای پاک، مشارکت شهروندان، سرعت اینترنت و ضریب نفوذ تلفن همراه نیز وضعیت این شهر در حد عالی است.
زوریخ – سوئیس
پرجمعیتترین شهر سوئیس در زمینه دارا بودن ساختمانهای هوشمند رتبه ۱۰ را به خود اختصاص داده است. امتیاز این شهر از نظر سطح تحصیلات، داشتن اکوسیستم تجاری بسیار بالاست، اما از نظر دارا بودن وای فای عمومی و نسل چهارم موبایل وضعیت متوسطی دارد.
بوستون – آمریکا
بزرگترین شهر ایالت ماساچوست آمریکا با داشتن جمعیت ۷۰۰ هزار نفره از تاریخیترین شهرهای آمریکا به حساب میآید جایی که نخستین مدرسه و نخستین مترو در آمریکا را به خود دیده است. بعضی از بهترین دانشگاههای جهان مثل هاروارد، MIT، تافتس و دانشگاه بوستون در آن قرار دارد. بیجهت نیست امتیاز این شهر در زمینه سطح تحصیلات ۱۰ است. به جز این از نظر اکوسیستم اقتصادی نیز امتیاز بوستون ۱۰ است. بوستون یکی از بالاترین ضریب نفوذهای موبایل را دارد و وضعیت این شهر از نظر سرعت اینترنت نیز بسیار خوب است. این شهر از نظر استفاده از انرژیهای پاک و ساختمانهای هوشمند وضعیت ضعیفی دارد.
توکیو – ژاپن
توکیو بعد از نیویورک و لندن بزرگترین پایتخت صنعتی جهان است، اما این میزان پیچیدگی صنعتی باعث نشده این شهر روی توسعه هوشمندسازی و رفاه دیجیتالی شهروندانش کار ویژهای انجام ندهد. توکیو شهری است که بارها به خاطر زمینلرزه، آتشسوزی یا جنگ بهطور کامل ویران شده و هربار با زیبایی بیشتر از نو ساخته شده است. این شهر در زمینه پارک هوشمند خودرو امتیاز بالایی دارد (۵۷/ ۹) همچنین در زمینه دارابودن وایفای، سرعت اینترنت و حمل و نقل عمومی هم اوضاع آن خوب است. توکیو در زمینه استفاده از انرژیهای پاک و محافظتهای محیط زیستی امتیاز چندان خوبی نگرفته است.
اما جدا ازاین خود این شهر نیز روی هوشمندسازی بسیار تمرکز کرده است. امتیاز این شهر در زمینه سرعت اینترنت ۱۰ است، اما در زمینه وایفای عمومی، دارابودن اکوسیستم اقتصادی، پارکینگ هوشمند و تاکسیهای اینترنتی هم اوضاع این شهر عالی است. امتیازهای ضعیف سانفرانسیسکو در زمینه شاخصهای ترافیک و حمل و نقل عمومی است. شاخص تحصیلات در این شهر هم با وجود نزدیک بودن به دو دانشگاه استنفورد و برکلی در رده متوسطی قرار دارد.
آمستردام – هلند
آمستردام زیبا در زمینه استفاده از دولت الکترونیکی و مشارکت شهروندان امتیازهای خوبی کسب کرده است. این شهر در زمینه دارابودن نسل چهارم موبایل و تحصیلات شهروندان و ترافیک کم هم زبانزد است. این شهر در زمینه استفاده از انرژیهای پاک و محافظتهای محیط زیستی امتیاز جالبی ندارد.
ژنو – سوئیس
دومین شهر سوئیس که در لیست ۱۰ شهر برتر هوشمند جهان قرار دارد شهر آرام ژنو است. این شهر در زمینه ساختمانهای هوشمند و دفع زباله هوشمند امتیاز کامل یعنی ۱۰ را به دست آورده و در زمینه انرژیهای پاک و محافظتهای محیط زیستی نیز اوضاع آن عالی است. سطح تحصیلات و اکوسیستم اقتصادی خوب ژنو آن را در مقام نهم لیست برترینها قرار داده هرچند در این شهر به زحمت میتوان تاکسیهای اینترنتی مانند اوبر را اختیار کرد و همین جزو نقاط ضعف آن است.
ملبورن – استرالیا
ملبورن چهارمیلیون نفره اولین پایتخت استرالیا بود و حالا دومین شهر پرجمعیت این کشور محسوب میشود. شهری که لقب بوستانشهر دارد و بارها عنوان بهترین شهر برای زندگی را به خود اختصاص داده است. ملبورن پس از لندن، بوستون و توکیو بالاترین شهر دانشگاهی جهان است به همین جهت رتبه این شهر از نظر سطح تحصیلات بسیار بالاست. اما نقطه اصلی قوت این شهر در کامل بودن شبکه نسل چهارم موبایل است که امتیاز ۱۰ را برای آن به ارمغان آورده است. این شهر در زمینه حمل و نقل عمومی، مشارکت شهروندان و ضریب نفوذ اینترنت هم امتیازهای خوبی به دست آورده، اما در مقابل محافظتهای محیط زیستی آن بسیار ضعیف و اکوسیستم اقتصادی آن نیز متوسط است.
اینترنت اشیا چگونه شهرها را هوشمندتر میکند؟
اتصال بیسیم امن و فناوری IoT در حال تبدیل کردن عناصر سنتی زندگی شهری – مانند چراغهای خیابانی – به نسل بعدی پلتفرمهای هوشمند روشنایی با قابلیتهای گسترش یافته میباشد. این تغییرات شامل ادغام انرژی خورشیدی و ارتباط با یک سیستم کنترل مرکزی مبتنی بر رایانش ابری میباشد، که به دستگاههای دیگر در اکوسیستم متصل میشود.
این راهکارها به مراتب فراتر از نیازهای یک سیستم روشنایی ساده میباشد. چراغهای هوشمند LED به مسافران در مورد مسائل مربوط به ترافیک، وضعیت آب و هوا و اتفاقاتی همچون آتش سوزی، هشدار میدهند. همین چراغهای روشنایی معابر، نیز میتوانند فضای پارکینگ خالی و ایستگاههای شارژ وسایل نقلیه الکتریکی را از طریق یک برنامه تلفن همراه به شهروندان اعلام کنند. حتی شارژ ماشینهای برقی در برخی نقاط توسط تیرهای چراغ برق شهری انجام میگردد، چه ویژگی هیجان انگیزی
شهرهای هوشمند چهار عنصر ضروری برای اطمینان از موفقیت شهرهای هوشمند
علاوه بر مردم، خانهها، تجارت و زیرساختهای سنتی شهری، چهار عنصر ضروری برای شهرهای پیشرفته هوشمند وجود دارد:
اتصال بیسیم فراگیر
دادههای منبع باز
امنیتی که شما میتوانید به آن اعتماد کنید.
طرحهای کسب درآمد انعطافپذیر
بهترین فناوری بیسیم برای شهرهای هوشمند چیست؟
اولین بلوک ساختمان هر شهر هوشمند، اتصالی بیسیم، فراگیر و مطمئن میباشد. در حالی که هیچ راهکاری که پاسخگوی تمام نیازها باشد وجود ندارد، توسعه فناوری شبکههای دامنه بالا-مصرف پایین یا (LPWAN) برای اکثر برنامههای کاربردی شهر هوشمند بسیار مناسب است و باعث کارایی بیشتر در صرف هزینهها در همه جا خواهد شد. این تکنولوژیها شامل LTE Cat M، NB-IoT، LoRa، بلوتوث و چندین مورد دیگر است که همه به ساختار شهرهای متصل و هوشمند، کمک میکنند. پیش بینی م…
بخشهای اصلی یک شهر هوشمند
روشنایی هوشمند: کنترل و یکپارچه کردن روشنایی شهری، سنسورها و محرکها با استفاده از فناوری اینترنت اشیا IOT به منظور بهیه سازی مصرف انرژی و رشد امنیت در شهرها
پارکینگ هوشمند: مجموعهای سختافزاری و نرمافزاری مبتنی بر اینترنت اشیا، جهت مدیریت هوشمند تعداد خودروهای موجود در پارکینگ، افزایش ضریب امنیت خودروها در لحظه تردد، ورود- خروج و توقف، کاهش میزان پرسنل درگیر و افزایش میزان ایمنی و دریافت هزینهها بصورت خودکار و یا دستی
کشاورزی هوشمند: بهینه سازی فرآیندها و استفاده مؤثر از منابع آبی و بهرهبرداری کارا از زمین، فضای سبز و پارکها با استفاده از سنسورهای مختلف پایش وضعیت خاک و با بکار گیری تکنولوژی اینترنت اشیا
مدیریت هوشمند ضایعات: نظارت، جمع آوری، انتقال، پردازش، بازیابی و دفع زباله با استفاده از بسترهای سختافزاری و نرمافزاری و با فناوری اینترنت اشیا و یا به زبانی دیگر مدیریت هوشمند جریان زباله از مبدأ به محل دفع
ساختمان هوشمند: خانه هوشمند محلی است که از دستگاههای متصل به هم و اینترنت، برای کنترل از راه دور و مدیریت لوازم و سیستمهای هوشمندی هم چون روشنایی، امنیت و… استفاده میکند.
آیا شهرهای هوشمند میتوانند امن و مورد اعتماد باشند؟
دوربینهای متصل، سیستمهای جادهای هوشمند و سامانههای نظارت بر امنیت عمومی، میتوانند ارزشهای افزودهای همچون حفاظت و حمایت اضطراری را برای شهروندان عادی در صورت نیاز فراهم کنند. اما در مورد حفاظت خود شهرهای هوشمند از آسیبهای امنیتی چطور؟ چگونه میتوانیم در برابر هک، حملات سایبری و سرقت اطلاعات مقابله کنیم؟ در شهرهایی که چندین بخش مختلف، اطلاعات را به اشتراک میگذارند، چگونه میتوان اعتماد کرد که این افراد همان کسانی هستند که ادعا میکنند؟ و چگونه مطمئن باشیم که دادههای گزارش شده درست و دقیق است؟ پاسخ این سؤالات به چگونگی دسترسی به دادهها همچون فضاهای فیزیکی اشتراک دادهها و راهکارهای قوی در زمینه احراز هویت و مدیریت ID بستگی دارد.
شهرهای هوشمند تنها زمانی میتوانند به درستی کار کنند که به آنها اعتماد کنیم. همه شرکای این اکوسیستم – دولتها، شرکتها، ارائه دهندگان نرمافزار، تولید کنندگان دستگاهها، انرژی و خدمات شبکه – باید نقش خود را ایفا کنند و راهکارهایی را که با چهار هدف اصلی امنیتی زیر مطابقت دارند، ادغام کنند:
دسترسی: بدون دسترسی عملی، در لحظه و قابل اطمینان به دادهها، شهر هوشمند نمیتواند رشد کند. چگونگی جمع آوری، تحلیل و به اشتراک گذاشتن دادهها بسیار مهم است، و راهکارهای امنیتی باید دادهها را از تأثیرات منفی افشا شدن محافظت کند.
یکپارچگی: شهرهای هوشمند به اطلاعات قابل اعتماد و دقیق نیاز دارند و همچنین باید اطمینان حاصل شود که دادهها دقیق و آزاد از دستکاری هستند.
محرمانه بودن: برخی از دادههایی که جمع آوری، ذخیره و تجزیه و تحلیل میگردند شامل اطلاعات حساسی در مورد مصرف کنندگان میباشند و برای جلوگیری از افشای غیرقانونی اطلاعات، باید اقداماتی انجام شود.
مسئولیت پذیری: کاربران سیستم باید مسئولیت اقدامات خود را بر عهده بگیرند. تعاملات آنها با سیستمهای حساس باید ثبت شود و نشانی کاربر مورد نظر نیز کاملاً مشخص باشد. دستکاری این رکوردها باید دشوار باشد و حفاظتی یکپارچه و قوی داشته باشد.
برای دستیابی به این اهداف امنیتی، احراز هویت و راهکارهای مدیریت شناسایی باید به گونهای در این اکوسیستم ادغام شوند تا اطمینان حاصل شود که دادهها تنها با بخشهای مجاز به اشتراک گذاشته میشوند. این راهکارها همچنین سیستمهای Backend را از نفوذ و هک شدن محافظت میکند. خوشبختانه، در نتیجه افزایش نگرانیهای امنیتی دیجیتال، قوانینی در زمینه معرفی خطرات و شکستهای بالقوه احتمالی بازار، معرفی شده است. قوانینی مانند قانون بهبود امنیت سایبری IoT در ایالات متحده کمک خواهد کرد که حداقل نیازهای امنیتی برای دستگاههای متصل مشخص گردد.
چگونه میتوانیم از شهرهای هوشمند کسب درآمد کنیم؟
در دوران IoT و شهرهای هوشمند، دادهها طلای جدید است. برای اینکه شهرهای هوشمند رشد کنند، ما باید مدلهای تجاری پایدار را ایجاد کنیم که موفقیت همه بازیگران اکوسیستم را تسهیل میکند. نرمافزار باید به گونهای طراحی شده باشد تا همه اعضای اکوسیستم از جمله تولیدکنندگان، توسعه دهندگان، سازندگان، دولتها و غیره، از آن بهرهمند شوند.
مالکیت معنوی هر عضو باید ارزشمند باشد. قابلیتهای اشتراکی نرمافزارها امکان ایجاد مدلهای کسب و کار جدیدی را فراهم میکند که به هر یک از اعضا اجازه میدهد تا ارزش متناسب با سهم خود را از اکوسیستم استخراج کنند. مدلهای مبتنی بر قابلیتهای اشتراکی نرمافزارها، راهی برای کسب درآمد از سختافزارها و نرمافزارهای استفاده شده در زیرساختها ارائه میکند که در صرف هزینههای کلانی همچون مخارج سرمایهای کمک شایانی خواهد کرد. برای مثال، تجهیزات پزشکی گران قیمتی مانند اسکنرهای MRI را میتوان به جای فروش به صورت پرداخت کل مبلغ در ابتدای خرید، به صورت هزینه در قبال هر بار اسکن به بیمارستانها فروخت. این امر شرایط برد-برد برای هر یک از بیمارستانها و تأمین کنندگان ایجاد خواهد کرد؛ و یک روز به زودی، در شهرها امکان اشتراک مقرون به صرفه برای ناوگان وسایل نقلیه به وجود خواهد آمد که ممکن است از گزینههای سفارشی متعددی هم پیروی کند. این امر میتواند به طور اساسی ترافیک را کاهش دهد و الگوهای ترافیکی و به اشتراک گذاری حمل و نقل را بهینه سازی میکند.
همانطور که مناطق شهری همچنان در حال گسترش و رشد میباشند، فناوری شهر هوشمند نیز در کنار افزایش ثبات و ارتقای سطح خدمت به شهروندان، گسترش مییابد. با استفاده از ارتباطات فراگیر، دادههای باز، امنیت و راهکارهای کسب درآمد نرمافزاری، ما میتوانیم نیازهای شهر هوشمند را برای تجربهای بسیار بهبود یافته برای همه شرکا در اکوسیستم تطبیق دهیم.
بدون دیدگاه